Около 50 служители на Gucci в Италия стачкуваха в знак на

...
Около 50 служители на Gucci в Италия стачкуваха в знак на
Коментари Харесай

Протест в Gucci: Служители подозират масово съкращение “под прикритие“

Около 50 чиновници на Gucci в Италия стачкуваха в знак на митинг против проектите за пренасяне на забележителна част от екипа на дизайнерското студио от Рим в Милано в това, което те настояват, че е " всеобщо редуциране под прикритие ".
Прочетете още
Gucci, която е благосъстоятелност на основаната във Франция група за първокласни артикули Kering, разгласи през октомври, че ще реалокира 153 от своите 219 дизайнерски чиновници от италианската столица в град Ломбардия.

В отговор на този ход, който съгласно служащите е равностоен на групово уволняване, някои чиновници проведоха четиричасова стачка в понеделник, първият митинг на изобретателни експерти в 102-годишната история на Gucci.

Протестиращите пред офисите в Рим в понеделник издигнаха транспаранти, които гласят: " Gucci крои, само че не шие " и " В Gucci съкращенията са на мода ". Според Chiara Giannotti, представител на профсъюза, дизайнерският офис в Рим е сърцето на Gucci, където работят дизайнери и дизайнери и където се раждат всички сбирки.

Тя твърди, че Kering се възползва от преструктурирането, за да намали броя на персонала и да " изтласка чиновници ", на които са били препоръчани незадоволителни условия или не са могли да изоставен Рим заради фамилни отговорности.

Не всички чиновници са били в състояние да се реалокират в различен град в рамките на няколко месеца, сподели Джаноти, изключително тези с деца или самотни родители, и са рискували да останат без други възможности.

Синдикатите настояха компанията да преразгледа решението си. " За нас това е групово уволняване, така като не на всеки са били препоръчани изискванията за прекачване, тъй че доста хора ще изгубят работата си ", сподели Федерика Ричи, районен секретар на синдиката Filctem-Cgil в района Лацио.

Синдикатите настояват, че ориста на останалите 66 чиновници, които се чака да останат в Рим, също е несигурна. Профсъюзите настояват за равни условия за всички чиновници, които се трансферират в Милано или се реалокират в други компании на Kering в Рим или Флоренция.

Gucci сподели, че преместването " не планува понижаване на личния състав " и ще бъде " изпълнено в цялостно сходство с настоящите разпореждания ". Компанията добави, че също по този начин е предоставила стопански и помощни ограничения за засегнатия личен състав.

Луксозната фешън марка е учредена от Гучио Гучи във Флоренция през 1921 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР